10 päivää Mallorcalla – vinkit!

Tässä kesän vihoviimeinen Mallorca-postaus! Kokoan tähän nyt kaikki vinkit siihen, mitä minun mielestäni Mallorcalla kannattaa ainakin tehdä ja nähdä. Listaus ei ole  kaikenkattava, sillä emme tokikaan ole ehtineet nähdä ja tehdä itsekään vielä kaikkea. Mutta jos sinulla on sauma viettää Mallorcalla 10 päivää, niin tässä menovinkki jokaiselle päivälle. Jos vietät siellä kaksi viikkoa, kuten mekin, ehdit myös vetää lonkkaa. Sekin onnistuu saarella oikein mainiosti.

  1. Palma de Mallorcan vanhakaupunki. Kulje kapeita katuja, mutta katsele ylöspäin. Palman lasierkkerit ja parvekkeet ovat hurmaavia!
  2. Sólleriin ja Port de Sóllerin  pääsee Palmasta museojunalla, mutta nykyisin sinne pääsee myös autolla Serra Tramuntanan läpi kulkevaa tunnelia pitkin. Sóllerin kaupunki on kuin pienoisversio Palmasta – sympaattinen pikkukaupunki. Jos haluaa enemmän lomafiilistä, voi laskeutua Port de Sóllerin rantaan, jossa voi nauttia vaikka lounaan rantabulevardilla.
  3. Inca, Binissalem ja Lloseta. Torstaiaamuisin kannattaa suunnata Incan markkinoille, jotka ovat saaren suurimmat. Jos haluaa varmistaa parkkipaikan, kannattaa suunnata ajoissa. Toisaalta Incaan pääsee Palmasta junallakin. Kun on shoppailut tarpeekseen, voi hypätä junaan (autoon) ja hurauttaa noin vartissa Binissalemiin saaren viinialueelle. José L. Ferrer kutsui meitä, ja sieltä mukaan tarttui myös tuliaispullo. Kun on vauhtiin päässyt viininmaistelussa, voi suunnata Llosetaan syömään Santi Tauraan (pöytävaraus suositeltava).
  4. Mondragón luonnonpuisto – se on käytännössä uimaranta. No, siellä voi bongata lintujakin. Me menimme sinne Starfishin veneretkellä, joka oli tosi kiva, vaikka tietysti turisteja täynnä. No, mikäs siinä – turistejahan mekin olimme.
  5. Jos maisemareittiä kaipaat, niin tässä on sellainen: Sa Calobra. Olipa elämäni huikein automatka. Kapea vuoristotie, joka mutkittelee niin paljon, että se menee jopa itsensä ympäri. Tie päättyy Sa Calobran rantakylään, josta kannattaa ehdottomasti taapertaa Torrent de Pareisiin muutama sata metriä. Sieltä löytyy nimittäin salainen ranta. Vinkki: tie Sa Calobraan on todella kapea ja esimerkiksi vastaantulevaa bussia ei pysty väistämään muuta kuin mutkakohdissa. Kannattaa siis mennä samaan suuntaan kuin bussitkin: aamulla alas ja iltapäivällä takaisin.
  6. Artà – pieni artistinen kaupunki sisämaassa. Me kävimme aamukahvilla Cafe Parisienissa, johon ihastuimme niin, että menimme sinne sitten lounaallekin.
  7. Patikoi – Mallorcalla on runsaasti mahdollisuuksia aktiivilomailuun, eli rannalla löhöämisen sijaan tai ohessa kannattaa lähteä kävelemään. Reittejä löytyy jokaiselle tasolle ja muutaman tunnin reiteistä sitten monen päivän vaellusreitteihin. Me kävimme patikoimassa Sóllerista Port de Sólleriin, reissu kesti 2-2,5 tuntia ja pysähdyimme lasilliselle Son Bledan terassille, joka oli aivan ihana välistoppi. Toinen kävelymme suuntautui Alarón linnoitukseen. Matka Es Vergerin kuuluisasta ravintolasta kohti linnaa kesti reilun tunnin ja takaisin tulimme noin puolessa tunnissa.
  8. Deià – pieni, viehättävä kylä, jonne kannattaa mennä aamutuimaan, jotta saa auton parkkiin. Me emme saaneet.
  9. Valldemossa – samaa sarjaa Deiàn kanssa. Molemmat ovat hitusen syrjässä, mutta silti – tai ehkä siksi vetovoimaisia.

Mitäs sitten aiomme tehdä seuraavalla Mallorcan-reissullamme, sillä sellainenkin vielä taatusti tulee? Patikoimme lisää, ehdottomasti. Menemme päivästeltään tai ehkä 1-2 yöksi Menorcalle. Tutustumme vielä Mallorcan lounaiskulmaan, sillä siellä emme ole vielä kierrelleet. Ja nautimme hyvästä ruoasta, viinistä, leppoisasta tekemisestä ja tekemättömyydestä ja toivon mukaan puhumme silloin pelkästään espanjaa, sillä minä olen ilmoittautunut ensi talveksi espanjan jatkokurssin lisäksi espanjaa musiikin avulla -kurssille (lattareita, jee!) ja kahdelle viikonloppukurssille.

Hasta la proxima, Mallorca!

Susanna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Artàn kaupunki on taiteellisen boheemi. Takuuvarma tuliaistenostopaikka.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cafe Pariesienin sisäpiha oli ihana lounaspaikka.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tie Sa Calobraan. Jos tulet pahoinvointiseksi autossa, ota lääke.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Torrent de Pareisin salaranta löytyy noiden kallioiden välistä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Palma de Mallorcalla kannattaa aina katsoa ylös.
IMG_2128
Mondragón luonnonpuisto.

 

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑