Hyvä elämä

Olen bloggaillut nyt reilun vuoden ajan. Siinä ajassa on tapahtunut paljon, monta reissua on tehty, muutama käsityö saatu valmiiksi, syöty monta herkullista ruokaa, saatu lapsi täysi-ikäiseksi ja hiuksetkin ovat lyhentyneet ja lyhentyneet.

Elämäni on ollut juuri sellaista kuin olen halunnutkin. Tämä oli erityisen lohdullinen ajatus silloin, kun minulta löydettiin nyt kesällä kasvain ja tiesin joutuvani leikkaukseen. Mielessä tietysti kävi kaikenlaisia skenaarioita, mutta onneksi homma näyttää nyt  hyvältä. Leikkauskin on onnellisesti takanapäin. Ja edessä toivottavasti elämä, sellainen elämä kuin se on tähänkin asti ollut. Se on ollut hyvä elämä, minunnäköiseni.

En siis ole niitä ihmisiä, jotka sairauden kohdatessa tai elämän ehtoopuolella katuvat jotain. Mielessäni ei ole käynyt, että olisinpa tehnyt vähemmän töitä – ei, olen tehnyt niitä juuri sopivasti, sillä rakastan työtäni. En myöskään ajatellut, että olisi pitänyt viettää aikaa enemmän perheen tai ystävien kanssa. Olen aina pyrkinyt järjestämään läheisille aikaa, jos välissä on ollut kilometrejä tai ruuhkavuosia, niin olen järjestänyt heidän kanssaan puhelinaikaa. Olen pitänyt ystäviini yhteyttä niissä puitteissa kuin eri elämänvaiheissa on ollut mahdollista. Olen sanonut ja osoittanut läheisilleni, miten tärkeitä he ovat minulle.

En kadu sanojani, enkä tekojani, vaikken kaikista niistä maailman ylpein olekaan.

Harrastuksia minulla on ollut elämäntilanteisiin sopivasti – joskus enemmän, joskus vähemmän. Joskus omaksi ajaksi riitti kahvihetki hyvän lehden parissa, nykyisinhän minulla ei olekaan muuta kuin aikaa itselleni, joten kyse on vain siitä, haluanko käyttää sen tennikseen vai kieltenopiskeluun. En ole jättänyt mitään tekemättä sen vuoksi, etten osaa. Jos olen halunnut virkata, olen opetellut virkkaamaan.

Minusta on surullista, jos ihminen tajuaa vasta sairauden tai kuoleman edessä, ettei ole elänyt haluamanlaistaan elämää. Mistä se johtuu? Rohkeuden puutteesta? Muiden ihmisten odotusten mukaan elämisestä?

Eläkää ihmiset, nyt on sen aika!

Susanna

IMG_8995
Nukutuslääkäri sanoi, ajattele jotain ihanaa paikkaa. Ja minä ajattelin tätä. Ja sitten nukahdin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olen ollut hämmentynyt ja onnellinen saamistani viesteistä, tervehdyksistä ja avusta. Minulla on ihania ystäviä.
IMG_9168
Olen terve ennen kuin nämä kukat ovat kuihtuneet!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: