Kontu heräsi henkiin

Terkut eteläsaarelta! Täällä Marlborough’ssa tihuttelee, joten odotellaan sään paranemista ja sulatellaan herkullista aamiaista. Nyt on siis sopiva hetki avata kone.

Palaan vielä pohjoissaarelle, sillä yksi tämän bucket list -reissun bucket list -ohjelmanumeroista oli Taru sormusten herrasta -leffan kuvauslavasteisiin tutustuminen. Kyseessä on siis Konnun kuvauslavasteista tehty Hobbiton-niminen  nähtävyys.

Se teki pienen mutkan matkaamme siirtyessämme Aucklandista Coromandelille, mutta mutka oli matkan arvoinen.

Olen siis TSH-fani ja nähnyt leffat ainakin seitsemän kertaa, pariin otteeseen olen katsonut kaikki kolme perätystenkin. Mies sen sijaan ei ole fani, mutta viihtyi kyllä ihan hyvin myös. Peter Jackson ei nimittäin säästellyt Konnun yksityiskohdissa!

Hassua oli, että kuvauspaikka tuntui edelleen elävän hobittien elämää: kukat houkuttelivat perhosia ja niitä lenteli joka puolella, lampi oli houkutellut paikalle sorsaperheen ja Konnun kasvimaakin sai koko paikan tuntumaan siltä, että siellä asutaan.

TSH-leffoja kuvattiin Hobbitonissa kolmen kuukauden ajan, eli aivan sama Jacksonin pietettisyys näkyi sekä lavasteissa että tuotannossa muutenkin. Vertailun vuoksi: Hobitti-leffoja kuvattiin Hobbitonissa yhdeksän päivän ajan. Ja kyllähän sen leffoista huomaa: TSH on viimeisen päälle toteutettu, Hobitti-leffat puolestaan halvalla ja nopeasti tehdyn oloisia.

Opastettu kierros Hobbitonissa kesti parisen tuntia, omineen siellä ei voi liikkua. Mutta oppaalta kuuli paljon hyviä tarinoita, joten kierroksesta sai kyllä niin paljon  enemmän irtikin.Nyt pitää varmaan katsoa leffat vielä uudestaan, jotta voi tiirailla tuttuja yksityiskohtia: esimerkiksi tarinassa olevat luumupuut ovat oikeasti omenapuita, sillä hobiteille luumut olisivat aivan liian isoja (perspektiivi menisi pieleen). Elokuvassa omenoiden tilalle siis kiinnitettiin luumuja!

On muuten sääli, että leffojen lavastukset ovat niin kertakäyttöisiä. Varmaan muistakin huolella rakennetuista lavasteista saisi Hobbitonin kaltaisia nähtävyyksiä. Olettaen tietysti, että itse leffakin on niin hyvä, että sillä riittää faneja…

Olemme tutustuneet TSH-maisemiin tämänkin jälkeen, sillä kävimme patikoimassa Tongariron kansallispuistossa, jossa on kuvattu Mordor-kohtauksia. Mutta siitäkin retkestä lisää myöhemmin…

Susanna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pyykit kuivumassa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Isoksi kasvanut hobitti.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kukkia oli paljon ja ne houkuttelivat perhosia.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pitäisikö ostaa?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kasvimaalla sadonkorjuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: