Naurettavan ihanat rannat

Harva ajattelee Uutta-Seelantia rantakohteena, mutta maassa, jossa pohjoissaari on subtrooppinen ja eteläsaari leuto ja jossa rantaviivaa riittää, niin rantojakin kyllä löytyy. Me kävimme pohjoissaarella Coromandelin niemimaalla kahdella rannalla, ja molemmat ovat kyllä todella visiitin arvoisia.

En yleensä ole pitkien hiekkarantojen fani, sillä ne tuppaavat olemaan täynnä ihmisiä, kaupusteilijoita ja koko ajatus rauhoittavasta rannasta menee pilalle. No, olen nyt sitten löytänyt poikkeuksenkin. Majoituspakkamme isäntäväki vinkkasi meille Opoutere beachistä. Se on neljä kilometriä pitkä ja siellä on kuulemma yleensä neljä ihmistä. No, meidän visiittimme aikaan oli ehkä 14, mikä oli paikallisten mielestä ruuhka sillä rannalla. Rannan rauhallisuuden salaisuus on se, että parkkipaikalta oli noin 10  minuutin kävely rannalle. Laiskimmat eivät siis vain jaksa…

Rannalla ei ole mitään palveluita, joten siellä sai todellakin olla rauhassa. Vesikin oli varsin tuitavaa, noin 24-asteista, mutta mainingit olivat sen verran suuret, että homma meni kyllä enemmän kastautumiseksi.

Toinen rantakohteemme oli sitten Instagramista ja Pinterestistä taatusti löytyvä Hahei beach ja sen vieressä sijaitseva Cathedral Cove. Sinne pääsee kävellen laskuveden aikaan, mutta nousuveden aikaan vain kajakilla tai kanootilla.

Me otimme tämän rantapäivän aktiivisesti, sillä osallistuimme kolmen tunnin kajakkikierrokselle. Se oli oikein mukava tapa viettää päivä rannalla. Teimme myös visiitin Cathedral Coven rannalle, siellä on muuten vessa, josta on mukavat näköalat :).

Toistaiseksi rantapäivät ovat jääneet pohjoissaaren puolelle. Vaikka vietimme juuri kolme päivää Marlborough Soundsissa ”rantamökillä”, niin sateli ja tuuli, joten pysyimme pois vesiltä. Harmi, sillä siellä olisi ollut hyvät saumat nähdä kanootilla esimerkiksi pingviinejä, keihäsrauskuja, delfiinejä ja joskus jopa tappajavalaita. No, keihäsrauskun näimme onneksi ihan laituriltakin, eli saatiin pieni luontoelämys maakrapuinakin.

Susanna

IMG_9823
Opoutere häämöttää 10 minuutin kävelyn jälkeen.
IMG_9825
Neljä kilometriä valkoista hiekkaa.
IMG_9902
Happy feet!
IMG_9829
Ei ruuhkaa.
IMG_9870
Hahei-rannalta starttaamassa.
IMG_9882
Ensin kiersimme edessä häämöttävän saaren.
IMG_9889
Se olikin yllätävän upea.
IMG_9896
Ja sitten tauko Cathedral Covella.
IMG_0599
Pakolliset insta-poseeraukset.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: