Pihistän ja panostan

Home via Lauran Instagram-postaus inspiroi minut pohtimaan, miten itse käytän rahaa: mihin panostan ja mistä pihistän. Itse koen olevani melko järkevä rahankäyttäjä, sillä en ajattele elämääni tilipäivästä toiseen, vaan pidemmällä aikajänteellä. Kaikkea en pistä sileäksi, sillä haluan säästää ja sijoittaa.

Konmarituksen ansiosta koko kulutustyyli on nykyään melko palvelupainotteinen. En ole minimalisti, mutta en pidä tavaramäärästä sen vuoksi, että haluan asioiden pysyvän järjestyksessä mahdollisimman pienellä vaivalla.

En kuitenkaan pidä itseäni nuukana vaan jopa hedonistina, joka panostaa elämän nautintoihin.

Pihistän:

Koti

Lähes kaikki huonekalumme olemme hankkineet joko kierrätettynä tai alenurkkauksista. Maltan odottaa, että löydän haluamani jutun kohtuulliseen hintaan.

En osta designia designin vuoksi tai sen vuoksi, että se olisi jotenkin tyylikkään kodin merkki. Hankin huoletta Ikeaa tai Bauhasia, jos itse esineestä pidän.

Olen myös sisustajana laiska (kauniisti sanottuna pitkäjänteinen), eli en tee uusia hankintoja usein. Vaihtelua saan tyynynpäällisiä vaihtamalla. Edellisessä kodissa olohuoneen verhot roikkuivat ikkunoissa yli 10 vuotta.

Vaatteet

Ainakin puolet vaatekaapistani olen ostanut suosikkiliikkeestäni Kauniista Veerasta. Eli myös vaatteissa suosin kierrätettyä.

Vaatekaapissani merkillä ei ole väliä, mutta laadulla on. Usein materiaali ratkaisee, sillä suosin laadukkaita luonnonmateriaaleja. Pääosin hankintani ovat ns. keskihintaisia, kalliimpia merkkijuttuja raaskin ostaa vain käytettynä.

Väri- ja tyylianalyysissä käyminen ovat karsineet oikeastaan vikaostokset täysin.

Kauneudenhoito

Suosin keskihintaista kosmetiikkaa, oma suosikkini on Rituals, jonka liikkeitä on nykyään Helsingissäkin.

Harrastukset ja vapaa-aika

Tämä oli vaikea, sillä en heti keksinyt, missä tinkisin. Ehkä siinä, etten oikeastaan juuri käy kahvilla.

Muu

En tee heräteostoksia, sillä inhoan shoppailua, olipa kyse ruokaostoksista tai muista hankinnoista. Kauppaan menen yleensä vain silloin, kun on pakko.

Olemme luopuneet toisesta autosta ja automme on hankittu käytetettynä niin, että joku muu on ajanut ns. kalleimmat kilometrit pois.

Panostan:

Koti

Asumme keskustassa ja meillä on neliöitä mukavasti kahdelle hengelle. Tykkäämme avarasta tilasta, mutta huoneita ei tarvita paljon.

Sänky. Moottoroitu Tempurimme on heittämällä kallein hankintamme. Lakanani ovat pellavaa ja tyynyt ja täkit untuvaisia. Nukkuminen on yksi suosikkipuuhistani, ehkä siksi, että kärsin erilaisista uniongelmista.

Lisäksi ostan kukkia. Rakastan kukkia, ja nyt kun omaa puutarhaa ei enää ole, tuon kukat sisälle.

Vaatteet:

Kengät, niistä en tingi, mutta toisaalta ei minulla ole mitään hinkua ostaa Loubotinejakaan. Laukkuihinkin olen heikkona, mutta ostan niitä harvakseltaan, enkä himoitse luksusmerkkejä. Monet olen hankkinut käytettynä.

Kauneudenhoito

Olen vähän meikkihullu, mutta säilytystilan vuoksi niitä ei voi olla paljon.

Harrastukset ja vapaa-aika

Oikeastaan tämä on kokonaisuutena se, mihin olen valmis satsaamaan.

Langat – satsaan luonnonmateriaaleihin ja hyviin lankoihin, sillä jos käytän neuleen tekemiseen 40 tuntia, on idioottimaista pilata tekemisen (ja käyttämisen) ilo huonolaatuisilla langoilla.

Minulla on kuntosalikortti ja käytän personal trainerin palveluita. Käyn kampaajalla, kosmetologilla ja hierojalla. Kulutan myös kulttuuria.

Matkat. Tämä haukkaa euroina ison osan budjetistamme, mutta näemme kyllä vaivaa hotelleja vertaillessamme ja valitsemme matkakohteenkin usein sen mukaan, minne saa kohtuuhintaisia lentoja. Viittä tähteä ei välttämättä tarvitse.

Rakastan hyvää ruokaa ja juomaa, mutta jos lounaat unohtaa, syömme ulkona ehkä kerran kuussa, kalliimmin ja pitkän kaavan mukaan vielä harvemmin.

Summa summarum: satsaan elämyksiin ja tingin sesonkiuutuuksista. Törsään lankoihin ja matkoihin, mutta isossa kuvassa olen kohtuullisuuden kannattaja.

Miltäs oma listasi näyttää? Oletko tyytyväinen kulutuskäyttäytymiseesi?

Susanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: