Löylyn lyömä ystävyys

Mulla on ystävä, jonka kanssa ei tarvitse välttämättä tehdä mitään. Eikä varsinaisesti tarvitse puhuakaan mitään, sillä hiljaisuus ei ole kiusallista. Olemme tunteneet toisemme 37 vuoden ajan, siinä ajassa on tehty ja sanottu kaikki. Oikeastihan puhumme toistemme kanssa vähintään puoli tuntia viikossa ja kun näemme, käymme lenkillä, shoppailemassa, syömässä ja näemme puolet lähiseudun nähtävyyksistä. Mutta ei siis tarvitse tehdä mitään.

Koska kyläilevä vieras on paras keino katsastaa itse oman kotiseutunsa nähtävyydet, menimme ystäväni kanssa Löylyyn. Sauna on sopiva anti-tekeminen: tulee nähtyä kesän kuumin nähtävyys ja samalla vain oltua. Täydellistä!

Mulle sauna on tosi tärkeä juttu. Voisin hyvin saunoa joka ilta, yleensä sauna napsahtaa päälle kuitenkin 3-4 kertaa viikossa. Vaikka reissuissa ei koskaan tule koti-ikävää, niin minulle tulee kyllä saunaikävä.

Meillä kotona on perussauna, jonne tosin vaihdoimme sellaisen kunnon kivilieriökiukaan noin vuosi sitten. Tykkään sen lempeistä ja kosteista löylyistä, leivänpaahdinkiuas on liian terävä minulle. Minusta hyvä sauna on sellainen, että siellä pystyy istumaan (tai mielummin makaamaan) vaikka tunnin.

Sauna on mulle tärkeä osa arkea siksi, että se on mulle siirtymäriitti suorittamisesta rentoutumiseen. Saunan jälkeen ei tarvitse, eikä oikeastaan voi enää olla ahkera.

Löylyn löylyt olivat ihanat. Kyseessä on moderni suomalainen rantasauna. Arkkitehtuuri on huikea, ei siis ihme, että paikka on ollut hitti avaamisensa jälkeen. Oli kiva huomata, että myös turistit olivat löytäneet paikan.

Kiitämme:
Puun käyttö
Maisemat
Arkkitehtuuri

Moitimme:
Aivan liian pienet pukuhuoneet
Saunojen ikkunoista ei nähnyt kunnolla merelle

Vinkki helsinkiläisille: jos paikka on auki jouluna, niin parempaa joulusaunamestaa on vaikea keksiä.

Tällä kertaa säästän teidät kuvilta.

Löylyä lissää!

Susanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: