Pääsiäisen haasteet

Mulla on pääsiäisen osalta kaksi vaikeutta. Ensimmäinen on se, että kirjoitan sen väärin. Näppäimistöllä sormeni tekevät siitä väkisin pääsisäisen. Valehtelematta tästäkin otsikosta tuli ensin pääsisäinen.

Toinen ongelma liittyy siihen, etten yleensä muista, milloin niitä karkkeja pitää

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En ole erityisesti keltaisen ystävä, joten minun pääsiäisvärini ovat söpöjä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tulppaaneja, totta kai!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nam.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pääsiäisvärejä myös neuleprojektissa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tavoitteena oli saada tämä valmiiksi maaliskuussa. Tekee aika tiukkaa, sillä päättely on niin työlästä.

varata virpojia varten. Ongelma liittyy siihen, että olen kotoisin Pohjanmaalta ja siellä ovikellot soivat eri päivänä kuin täällä etelässä. Pohjanmaalla virpojia kutsutaan trulleiksi, he ovat pikkunoitia ja ilmestyvät keräämään karkkia lankalauantaina, eli pääsisäisviikonloppuna. Täällä etelässä puolestaan ovikellot soivat jo palmusunnuntaina, eli pohjalaisnäkökulmasta aivan liian aikaisin…

Olen kuullut, että tämä pääkaupunkiseudulla vallitseva tapa on sekoitus sekä läntisestä että itäisestä perinteestä. Läntisessä perinteessä, eli tässä trullittelussa noidat liikkuvat tosiaan pääsiäislauantaina ja he keräävät karkkipalkkansa saman tien. Itäisessä perinteessä, ainakin alunperin, kierrettiin ovelta ovella virpomassa palmusunnuntaina, mutta palkka haettiin sitten vasta pääsisäisenä. Nykyisin ainakin pääkaupunkiseudulla yleistyvä tapa on siis yhdistelmä molempia, palmusunnuntaina virvotaan, mutta palkka otetaan heti. Heti, kaikki, mulle nyt – tapa siis on kahden kulttuurin fuusio.

Hyvää pääsiäistä kaikille, nyt voitte laskea, montako kertaa kirjoitin pääsiäisen väärin!

Susanna

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: