Pinoteksia pintaan

Muistattekohan sen mainoksen, jossa ulkomaalimainoksessa mies naljaili keski-ikäiselle naiselle, että ”Pinotexia pintaan, niin vanhakin näyttää nuoremmalta”? Olisi vaikea kuvitella enää sellaista mainosta, monestakaan syystä. Somekamavatkin ovat täynnä keski-ikäisiä, kauniita naisia, jotka esittelevät meikkaus- ja pukeutusmistyyliään. Muoti ja kauneus eivät ole enää olemassa vain ihmisille, jotka ovat alle 30-vuotiaita. Eikä naisten päätavoite ole enää näyttää nuorelta.

Itse suhtaudun meikkaamiseen kaksijakoisesti: olen heikkona meikkeihin, mutta toisaalta meikkaustyylini on lähinnä nopea. Arkimeikki syntyy 5 minuutissa, juhlameikki ehkä 10:ssä.

Minulla on ainakin omasta (ja joidenkin kosmetologienkin) mielestä kohtuullisen hyvä iho, joten miksi peittelisin sitä paksulla meikkikerroksella. Sutaisen kasvoille kevyttä meikkivoidetta, joka lähinnä tasoittaa pienet punoitukset ja muut epätasaisuudet, muttei etenkään kesäisin peitiä pisamia. Sillä pisamat ovat ihania! Olisipa niitä enemmän!

Toinen steppi on nestemäisen poskivärin sipaisu kulmaluille. Minulla on luonnostaan slaavilaiset poskipäät, joten en jaksa näitä nykyisin muodikkaita 10 eri vaiheen varjostuksia ja korostuksia.

Kolmas vaihe on silmien meikkaus. Jos on tärkeää, että silmämeikki kestää hyvänä pitkään, saatan käyttää luomella pohjustusta, yleensä en. Olen heikkona erilaisiin luomiväripaletteihin, etenkin sellaisiin, joissa on parjon sävyjä. Nyt suosikkini on kuvissa näkyvä Diorin paletti, jonka avulla loihtii erittäin luonnollisen lookin. Käytän luomiväriä usein myös rajauksiin, etenkin arkisin.

Sitten on vuorossa ripsien taivutus ja ripsiväri. Huuliin sipaisen joko värillistä huulirasvaa, huulikiiltoa tai joskus oikein innostuessani jopa huulipunaa. Mutta olen maailman laiskin lisäämään huulipunaa päivän aikana, joten usein minulla on meikatut huulet vain aamupäivällä, heh.

Kulmakarvoille en tee mitään, ne ovat luonnostaan hyvän malliset. Kesän blondatessa niitä saatan värjätä niitä vähän tummemmaksi, mutta nämä laminoinnit ja muut kulmamuodit eivät ole mun juttu.

En pidä itseäni todellakaan minään meikkitaitelijana, mutta yritän silti vähän katsella vinkkejä ihan senkin vuoksi, että se on mukavaa.

Miksikö sitten meikkaan, jos en näyttääkseni nuorelta? No, itselleni kyse on omien parhaiden puolien korostamisesta ja siitä, että se on hauskaa.

Miksi te meikkaatte tai ette meikkaa?

Susanna

Kolmea luomivärisävyä luomilla: vaaleaa sisäreunassa, hitusen tummempaa ulkoreunassa ja tumminta kajalin tapaan ripsien tyvissä.

Eli vasen alakulma, alin keskellä ja oikea alakulma.

Ja tässä lopputulos. Hiukset laitan vielä nopeammin kuin meikkaan: pyöräytys vahaa ja that’s it!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: