Sisäinen villapaita

Vietimme miehen kanssa pidennetyn viikonlopun Dublinissa ja sen lähiympäristössä. Dublin sopii mainiosti viikonloppukohteeksi, sillä ripeäjalkaiset kiertävät paikan tärkeimmät nähtävyydet päivässä, vähintään parissa. Sen jälkeen voikin suunnata lähiseudulle, sillä tunnin ajomatkan päässä kaupungista on paljon nähtävää.

Tämä oli minulle toinen Dublinin reissu, joten osa nähtävyyksistä oli tullut nähtyä. Mies on puolestaan reissanut Irlannissa työn puolesta, joten hänellä nähtävyydet ovat jääneet lentokenttään ja neukkareihin. Mutta se hyöty hänen reissustaan oli, että hän on ajanut aiemminkin autoa vasemmanpuoleisessa liikenteessä. Liikenneympyrän kiertäminen väärään suuntaan on niin väärin!

Ja meidän molempien reissuista oli se hyöty, että osasimme varautua sään suhteen.  Mitä siitä nyt voi sanoa: Irlannissa on kaikenlaista säätä, kaikenlaista säätä yhden tunnin aikana. Enimmäkseen tarkeni ilman sormikkaita. Paikalliset vetävät ilmeisesti sitä sisäistä villapaitaa vähän enemmänkin, sillä osa tallusteli collegepaidoissa ja muutama hurja sortseissa.

Noh, jos sään unohtaa, niin Irlantihan on vallan hurmaava matkailukohde. Irlantilaiset ovat rentoa porukkaa, niinpä siellä on rentoa lomailla.

Vinkkinä Irlantiin menijöille: kannattaa perinteisten hotellien lisäksi katsella kartanotyyppisiä majoituksia. Me yövyimme ensin kaksi yötä Dublinin keskustassa ja sen jälkeen Killashee House -nimisessä mestassa, joka oli puitteiltaan kuin Downton Abbey. Näin sesongin ulkopuolella hintakin oli edullinen ja aamiaisella olimme kuin lordi ja lady konsanaan, sillä olimme valtavan ruokasalin ainoat asiakkaat, vain palveluskunta hääri apunamme.

Irlantiin täytyy ehdottomasti vielä palata, etenkin länsirannikko kiinnostaa. Ja kenties patikointi. Täytyy selvitellä siis, mikä olisi paras mahdollinen kuukausi ulkoilmaelämään siellä, tai Irlannin tapauksessa, milloin on se paras mahdollinen viikko… tai tunti.

Ohessa tärpit:

Dublin:
Trinity College, erityisesti sen kirjasto ja Book of Kells
Viskimuseo (tykkään enemmän savuisista skottiviskeistä, mutta tarina oli hyvä ja sisäänpääsyyn sisältyvät maistiaiset lämmittivät)
Guinness Storehouse -vierailu, oli ruuhkainen, mutta tämän tuoreemmaksi ei Guinness muutu. Itse join elämäni ekan Guinnessin ja tilasin seuraavana päivänä toisen.

Noin tunnin ajamatkan sisällä:
Powerscourtin kartano (näin jo edellisellä kerralla) on upea. Nyt kävimme ihmettelemässä Powerscourtin vesiputousta.
Glendalough – patikointireittejä ja keskiaikaisen luostarin rauniot. Glendaloughista voi ajaa vuorten yli huikeita maisemia katsellen, jos vaan pää kestää kapeaakin kapeammilla teillä…
Kildare outlet mall
Trimin linna, täällä on kuvattu Braveheartiakin
Howth, Dublinin kyljessä sijaitseva viehättävä kalastajakylä ja kuuluisien asuinpaikka. Tänne kannattaa mennä syömään, jos pitää merenelävistä.

Maa, jossa on punapäitä ja villapaitoja ei voi olla ikävä!

Susanna

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: