Bujo on pop!

Bloggasin jo aiemmin siitä, että olen listaihminen (täällä). Järjestelen elämääni tekemällä listoja, minusta se on hauskaa ja hyödyllistä. Törmäsin viime torstaina KonMarin Facebook-keskusteluissa listojen tekemiseen ja omien visioiden hahmottamiseen bullet journalin avulla. Pakkohan minun oli siltä istumalta mennä Pinterestiin katsoakseni, mitä ihmettä on bullet journal tai bujo, kuten alan harrastajat sitä kutsuvat.

Se oli rakkautta ensisilmäyksellä!

Lyhyesti sanottuna bullet journalissa yhdistetään kalenteri, listat ja erilaiset elämäntavoitteet yksiin kansiin. Todellakin, oikeasti kansiin, eikä mihinkään sovellukseen. Varmaan samaa tarkoitusta varten löytyy sovelluksiakin, tai ainakin excel, mutta bujoilussa yksi homman viehätys on nimenomaan siinä, että siinä tehdään käsillä. Bujoiluun voi siis yhdistää listojen lisäksi erilaista värkkäilyä ja visuaalista suunnittelua.

Tämä on niin mun juttu!

Bujoa voi pitää myös minimalistisesti, ilman koristelua, mutta meikäläiseen kolahti nimenomaan tämä listojen pitämisen visuaalinen puoli. Nyt tuntuu ihan typerältä, että olen tehnyt listoja kännykkään, koneelle ja ruutovihkoon ihan rumasti. Miksen ole ennen tajunnut, että listoista voi tehdä taidetta? Kyllä listat ansaitsevat tulla arvostetuksi!

Olin perjantaina Tampereella moikkailemassa kavereitani, ja raukkaparat saivat nyt juosta ympäri kaupunkia minun kanssani, kun mun oli pakko saada bujo-kirja. No, siinä samalla oli hyvä yrittää käännyttää heitäkin bujoiluun.

Selkeästi tämä on nyt trendiharrastus, sillä sopivia värkkejä löytyi muun muassa Tigerista. Mutta bujoilu-keskusteluita seuranneena (kiitos junan netti!) tiesin, että Leuchtturmin muistikirja on ”the kirja” tätä varten, mieluiten pisteellisenä versioina. Ostin Tampereen Stockan viimeisen kappaleen, kuulemma menevät kuin kuumille kiville juuri nyt.

Eilen vietin puoli päivää askarrellen omaa bujoani.

Tähän mennessä olen ehtinyt:
– aloittaa sisällysluettelon
– tehdä vuoden 2017 unelmasivun (aloitussivuni)
– liikuntatavoitteeni
– käsityötavoitteeni
– kirjahaasteen
– tammikuun sivun: kalenteri + tavoiteet + tehtävälista. Koska pidän joka tapauksessa kalenterini sähköisenä, en jaksa panostaa kauheasti tuohon kalenteripuoleen. Minulle riittää pieni kuukausikalenteri.

Seuraavaksi teen täksi vuodeksi toivelistan vaatehankinnoista ja kasaan blogi-ideoita.

Tyytyväisin olen käsityöaukeamaani, jonka tein eilen viimeisenä. Tässä huomaa, kuinka tottumaton sitä on käsilläkirjoittamiseen nykyään. Selvästi kauniin tekstin tuottaminen vaatii vähän harjoitusta.

Hauskaa hommassa on se, että tekemistä riittää koko vuodeksi. Listoja voi tehdä lisää vaikka kuinka paljon, myös kalenterikuukaudet voivat olla erilaisia. Matkan varrella näkee, mikä itselle toimii parhaiten. Ja oppii ehkä myös tekstaamaan nätisti.

Pinterest on pullollaan inspiraatiota ja blogeja ja bloggauksiakin aiheesta löytyy, esimerkiksi täältä:

Bullet Journal – Mikä se on?

http://www.energinenelama.fi/bullet-journal-opas/

http://bulletjournal.com/get-started/

http://mannikonkuulumisia.blogspot.fi/2016/04/diy-kalenterimuistikirja-sehan-on.html
Pistäkää listalle, niin ette unohda. 🙂

Susanna

img_5762
Lukuhaaste: tavoitteena kirja kuukaudessa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tähän sain inspiksen Pinterestistä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tammikuun hommia.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vuoden tärkeitä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
The bujo-kirja.
img_5763
350 kilsaa juoksua.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pisteet ovat kätevät.
img_5767
Tämä on toistaiseksi nätein.

 

 

3 thoughts on “Bujo on pop!

Add yours

  1. Hienolta näyttää! Ihana tosiaan päästä harjaannuttamaan käsin kirjoittamista – sekin taito ruostuu tässä digi-maailmassa, ihan kuin piirtäminenkin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: