Priimaa pukkaa

Tämä on keski-ikäisen naisen (ironinen) lifestyle-blogi. Samppanjaa, blingblingiä, itsensä kehittämistä ja kaunista elämää.

Tänä viikonloppuna tuli vingutettua Museo-korttia. Teemana olivat suomalaiset taiteilijaklassikot: Akseli Gallen-Kallela Tarvaspäässä ja Juho Rissanen Didrichsenin taidemuseossa. Vaikka molempien taitelijoiden tuotanto on kyllä suhteellisen tuttua entuudestaan (sivuaineena taidehistoria), niin opinpa molemmista jotain uuttakin. Suosittelen visiittiä myös rakennusarkkitehtuurista kiinnostuneille. Jokainen voi sitten päättää, tykkääkö enemmän Gallen-Kallelan piirtämistä kaarevista muodoista vai Viljo Revellin laatikoista.

Tarvaspään kahvila oli kiinni, joten kahvilaa emme päässeet testaamaan. Onneksi kahvihampaani kolotus saatiin kuriin Didrichsenillä, ihanan korvapuustin kera.

Ai niin, mitä uutta opin Gallen-Kallelasta? No sen, että hän olisi halunnut Suomen lipusta valko-sini-keltaisen. Pakko myöntää, hänen piirtämänsä lippu olisi minustakin kivempi kuin tylsähkö sini-valkoinen.

Minna Canthin päivää olisi ehkä pitänyt viettää naistaiteilijoiden parissa, mutta minä ammennan tyttöenergiaa nyt sitten juoksulenkillä ihanassa naisseurassa. Girl power!

Susanna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Didrichsenillä kannattaa kiertää myös piha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarvaspäässä riittää yllätyksiä. Akselin matkamuisto Afrikasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onhan se komea, ja talokin on ihan kiva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: